58851_t.jpg

Jungner-Nordgren: SFP:s ställningstagande för feminism är glädjande

- För Kvinnoförbundet är feminism en självklar och samtidigt odramatisk term. Feminism handlar om jämställdhet, jämlikhet och mänskliga rättigheter – det är inte svårare än så, säger Jungner-Nordgren.
58847_t.jpg

Vänstern ska inte ha monopol på ordet feminism

För mig handlar feminism om friheten att bli betraktad och bedömd som den människa du är, inte utifrån vilket kön du har. Feminism är att stå upp upp för könsmångfald, för alla dem som identifierar sig som varken man eller kvinna. Feminism för mig är att stå upp för sexuella minoriteter, att arbeta för ett rättvist och jämlikt samhälle fritt från alla former av diskriminering, vare sig den grundar sig på kön, sexualitet, ålder, funktionshinder, etnicitet, språk, religion.
58646_t.jpg

Situationen gällande förlossningssjukhusen är ohållbar

Svenska Kvinnoförbundet anser att situationen gällande förlossningssjukhusen inom Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) är ohållbar.
58034_t.jpg

Unken kvinnosyn dikterar regeringens jämställdhetspolitik

Det är oacceptabelt att Sannfinländarna ska få agera bromskloss i den feministiska politikens utveckling i Finland. Vakna, regeringen! Året är faktiskt 2017, säger Jungner-Nordgren.
57785_t.jpg

Jungner-Nordgren: Många ljusglimtar i kommunalvalet

Svenska Kvinnoförbundets ordförande Anna Jungner-Nordgren gläds över de många ljusglimtarna i kommunalvalet. SFP gjorde det bästa kommunalvalet på över 20 år.