61466_t.jpg

"Det är viktigt att unga engagerar sig i samhället på alla plan för att skapa en ännu bättre framtid"

Finlands 100-åriga självständighet till ära har Kvinnoförbundet fått träffa Britha Antila, tidigare aktiv kvinnoförbundare och Lotta.
61351_t.jpg

Svenska Kvinnoförbundet: Det sexuella våldet måste få ett slut en gång för alla

Vi måste bryta tystnadskulturen som finns, kvinnor måste ges utrymme att dela sina erfarenheter och vi måste få ett slut på de sexuella trakasserierna och det sexuella våldet - en gång för alla.
61184_t.jpg

Jungner-Nordgren: Barn måste få leva ett liv fritt från våld

Våld i hemmet är inte bara en fråga om en partners (ofta en kvinnas) otrygghet – barn utsätts också, och det är samhällets plikt att i alla hänseenden värna om deras trygghet, säger Svenska Kvinnoförbundets ordförande Anna Jungner-Nordgren.
61140_t.jpg

”Vi får inte tröttna, vi måste hålla ut”

Svenska Kvinnoförbundets vice ordförande Ann-Sofi Backgren skildrar jämställdhetskampen i Finland genom en historisk lins. Framgångarna har varit många, men arbetet för ett jämställt samhälle måste fortsätta.
60886_t.jpg

Jungner-Nordgren: Lönegapet måste överbryggas!

Så länge vi inte har ett system som sporrar till ett mer jämställt föräldraskap är det kvinnorna i det här samhället som betalar. På prislappen står det bl.a. lägre lönenivå än männen och i slutändan även mindre pension, säger Jungner-Nordgren.