Anita Westerholm: Vi är inte jämställda så länge kvinnor är underrepresenterade i beslutsfattandet

Den 18 april går kommunalvalet av stapeln. Kommunfullmäktige ska representera alla kommunens invånare så att beslutsfattandet tar hänsyn till en större mångfald av perspektiv, säger Svenska Kvinnoförbundets ordförande Anita Westerholm i ett pressmeddelande.
12.01.2021 kl. 12:18

Anita Westerholm: När deltagandet inte sker på lika villkor

Ingen ska utsättas för hatprat eller trakasserier. I dagens blogginlägg skriver förbundsordförande Anita Westerholm om hur viktigt det är att allas röst hörs i den offentliga debatten, att vi inte låter flickor och kvinnor tystas ner av hatprat och trakasserier. Vi måste trygga flickors och kvinnors möjlighet att delta på samma villkor på nätet och i den offentliga debatten, allt annat är ett misslyckande!
11.01.2021 kl. 11:11

Westerholm: Sexhandeln får inte normaliseras - kvinnors kroppar är inte handelsvaror!

Kommersialiseringen av sex och kvinnors kroppar kan inte betraktas som en del av jämställdhetskampen för kvinnors rättigheter. Prostitution handlar om att i huvudsak män berättigar sig att köpa sex och utnyttja och utöva makt över flickor, kvinnor och personer i en utsatt ställning.
17.12.2020 kl. 15:51

Blomqvist och Westerholm: Alla har rätt till ett liv fritt från våld

Idag är det internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor. Våld mot kvinnor är ett av Finlands största människorättsproblem. Bland EU-länderna är Finland det land där kvinnor är näst mest utsatta för våld.
25.11.2020 kl. 15:41

Pia Sundell: Nätmobbning – vi vuxna ska inte två våra händer

Det finns mycket vi vuxna kan göra för att förebygga den mobbning barn och unga utsätts för på nätet, säger Pia Sundell idag på FN:s internationella dag för avskaffande av våld mot kvinnor.
25.11.2020 kl. 10:15