Bild på Eva-Maria Strömsholm

Eva-Maria Strömsholm: Satsning inom dagvård och skola bör vara de kommande årens största prioritet

Barn behöver få vara barn, få leka och få känna sig trygga. Barn behöver få möjlighet att vara på daghem och gå i skolan. I Finland har våra barn den möjligheten, vilket är någonting som vi bör vara stolta över, skriver Svenska Kvinnoförbundets kommunalvalskandidat Eva-Maria Strömsholm i bloggen idag.
22.02.2021 kl. 12:00

Pia Sundell: Beslutsfattare, satsa på kvalitativ eftisverksamhet!

Kvalitativ eftermiddagsverksamhet, eller ”eftis”, är en verksamhet som av någon orsak fått alldeles för lite uppmärksamhet i samhällsdebatten. Eftis är en viktig verksamhet som kvalitativt genomförd skyddar barn och ökar barns välmående, skriver vice ordförande Pia Sundell på bloggen idag.
23.02.2021 kl. 08:30

Anita Westerholm: Fler öronmärkta dagar för föräldrarna positivt för jämställdheten

Idag presenterade regeringen sitt förslag till en reform av föräldraledighetssystemet i Finland. Enligt den föreslagna modellen utökas antalet dagar med föräldradagpenning jämfört med nuvarande med cirka 2 månader. Vardera föräldern får 160 öronmärkta dagar (knappt 6,5 månader) föräldraledighet, vilket är en ökning från nuvarande.
16.02.2021 kl. 13:34

Pia Sundell vill arbeta för barnvänliga kommuner

Svenska Kvinnoförbundets vice ordförande Pia Sundell ställer upp i vårens kommunalval. Arbetet för jämställdhet, trygghet och barnvänliga beslut behöver starka försvarare i våra kommuner, säger Sundell som ställer upp som kandidat för SFP i Grankulla.
03.02.2021 kl. 08:30

Svenska Kvinnoförbundet lanserar kommunalvalsprogram: Framtiden är jämställd

Svenska Kvinnoförbundets kommunalvalsprogram, ”Framtiden är jämställd”, med fokus på hur vi skapar jämställda kommuner, lanserades idag. Programmet består av tio temahelheter med konkreta åtgärder i frågor som rör allt från jämställdhet i hälsa och vård till våldsförebyggande arbete och klimatsmarta städer och kommuner.
01.02.2021 kl. 00:30