Westerholm: Finlands abortlagstiftning måste förnyas

Tänk att vi ännu år 2019 inte har fri aborträtt, utan att vissa kriterier måste uppfyllas. Här måste vi kämpa för förändring - kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp ska alltid gå först, säger Westerholm.
08.06.2019 kl. 13:31

Jämställdheten har återfått sin plats på den politiska agendan

Viljan att driva jämställdhetsfrågor är stark i den nya regeringen. Regeringsprogrammet som presenterades idag innehåller flera framsteg för jämställdheten och kvinnors rättigheter, säger Svenska Kvinnoförbundets ordförande Anna Jungner-Nordgren.
03.06.2019 kl. 13:13

Hallituksen on julistauduttava feministiseksi

Meillä on vahva luottamus hallitusneuvottelijoihin, ja toivomme että tasa-arvo ei jää neuvotteluissa vain korulauseen asemaan. Vaaleissa on äänestetty muutoksen puolesta. Feministinen hallitusohjelma ottaa huomioon koko ihmisyyden kirjon kaikessa päätöksenteossa. Tästä syystä rohkaisemme uutta hallitusta julistautumaan feministiseksi!
22.05.2019 kl. 10:28

EU, rättsstatens obevekliga försvarare

Globaliseringen och digitaliseringen har öppnat upp för alla former av exploatering av känslig information, maktförhållanden och resurser, säger Anna Jungner-Nordgren.
22.05.2019 kl. 10:13

Intresseanmälan till Kvinnoförbundets utskott 2019-2021

Nu är det dags att söka till Svenska Kvinnoförbundets utskott! Vill du vara med och påverka Kvinnoförbundets verksamhet och politik? Vi har flera intressanta utskott att välja mellan. Deadline för ansökan är den 26.5.
15.05.2019 kl. 10:28