Dags för ett jämställt Europa!

Det finns idag en djup spricka mellan de EU-medlemsländer som står upp för humanism och demokrati och de som systematiskt kränker rättsstaten och medborgarnas rättigheter och vägrar ta ansvar för asylsökande.
14.05.2019 kl. 14:19

Det är dags för ett jämställt Europa!

Svenska Kvinnoförbundet lanserar idag sitt EU-valsprogram. Förbundet vill se ett jämställt Europa med särskilda satsningar på trygghet, digitalisering och arbetsmarknad.
07.05.2019 kl. 14:35

Jungner-Nordgren: EU ska också vara kvinnornas

Jämställdhet mellan kvinnor och män är en av EU:s grundläggande värderingar men det behövs ännu insatser för att nå ett jämställt Europa. Det finns ett stort behov av en ny europeisk jämställdhetsstrategi för kommissionen, och det är oerhört viktigt att jämställdhetsåtgärder genomsyrar EU:s budget.
30.04.2019 kl. 12:18

Det är dags för 100 kvinnor i riksdagen!

Med nuvarande takt har vi en jämställd riksdag först år 2060. Så här kan vi inte ha det! Det ska sitta minst lika många kvinnor som män i riksdagen, säger Anna Jungner-Nordgren, Svenska Kvinnoförbundets ordförande.
03.04.2019 kl. 08:27

SFP är ett av de bästa partierna på att lyfta jämställdhet

Centret för jämställdhetsinformation har gjort en sammanställning över partiernas målsättningar för att främja jämställdhet under nästa regeringsperiod. Svenska folkpartiet (SFP) placerar sig i toppen.
29.03.2019 kl. 15:34