Jungner-Nordgren: En hållbar klimatpolitik måste genomsyras av ett jämställdhetsperspektiv

Kvinnor är den grupp som drabbas hårdast av klimatförändringen och därför är det A och O att vi för en klimatpolitik som genomsyras av ett jämställdhetsperspektiv, sade förbundsordförande Anna Jungner-Nordgren i sitt linjetal på Kvinnoförbundets årsmöte.
23.03.2019 kl. 15:42

Barnskötare är guld värda

Nu behövs åtgärder för att möjliggöra fortbildning av barnskötare. Fortbildning på svenska måste garanteras! säger Ulla Achrén.
22.03.2019 kl. 11:19

Normkritik kan rädda liv

Fler flickor känner sig stressade i skolan, fler pojkar får sämre betyg. Arbetsmarknaden är könssegregerad. Fler kvinnor sjukskriver sig på grund av utmattning, fler män utsätts för och begår våldsbrott. Normkritik handlar om att ge människan fler möjligheter, inte färre, säger Runa Ismark.
21.03.2019 kl. 08:51

När skolvägen blir en mardröm

Jag vill jobba för ett samhälle där man inte tillåter mobbning eller diskriminering av något slag. Det är viktigt att politikerna står för dessa värderingar, säger Henrik Wickström.
20.03.2019 kl. 09:56

Nolltolerans mot sexuella trakasserier i skolan!

Jag minns de lägre klasserna i grundskolan. När pojkarna började ”ta för sig”. Tafsa, håna tjejen som först fick bröst, smygtitta in i flickornas omklädningsrum. Det är då skyddet mot sexuella trakasserier måste fungera. Och det ska inte vara någon skillnad på personens kön, alla har rätt till sin integritet, säger Fredrika Åkerö.
19.03.2019 kl. 09:47