Bild på Anna Jungner-Nordgren

Jungner-Nordgren: Företagsstöden måste beviljas jämställt

Företagsstöden måste beviljas jämställt till stora och små företag, kvinnliga egenföretagare och företag inom kvinnodominerade branscher måste beviljas stöd i lika stor grad som IT- och programmeringsbranschen, säger Svenska Kvinnoförbundets ordförande Anna Jungner-Nordgren.
22.04.2020 kl. 12:02

Pia Sundell: Finska ”sisun” lyfte sitt ansikte

”Nästa gång du skriver något, skriv något positivt. Människor behöver läsa positiva upplyftande saker”. Då jag fick den uppmaningen var min första tanke ”finns det något positivt att skriva om?” Som expert inom barn- och familjeärenden ser jag många saker som oroar mig. Jag är naturligtvis orolig för hur barn och ungdomar ska klara sin vardag under dessa undantagstider. Faktum är att många barn och unga har det jobbigt. Likaså många vuxna. Väldigt många människor kämpar just nu både i och för sin vardag, skriver Pia Sundell på bloggen idag.
16.04.2020 kl. 09:00

Anita Westerholm: Rätten till abort får inte begränsas i skuggan av coronapandemin!

- Kristider utnyttjas nu på olika håll i världen till att göra lagändringar som begränsar flickors och kvinnors mänskliga rättigheter. Det här kan vi inte acceptera! Svaret från Finland måste vara att vi inte kan acceptera att rätten till abort begränsas i EU i skuggan av coronapandemin, säger Svenska Kvinnoförbundets vice ordförande Anita Westerholm, och syftar på utvecklingen i Polen.
15.04.2020 kl. 11:10
Bild på Anna Jungner-Nordgren

Anna Jungner-Nordgren: Tillräckligt stöd och hjälp måste tryggas vid förlossningarna även under coronapandemin

- Ingen nybliven mamma ska behöva känna sig ensam eller orolig på grund av att stödpersonen inte får närvara. En förlossning är alltid en stor händelse i livet för hela familjen, och då är det viktigt att sjukhusen har tillräcklig beredskap och möjligheter att ge både den praktiska hjälp och det psykiska stöd som föderskorna behöver även under denna kristid, säger Jungner-Nordgren.
07.04.2020 kl. 08:00

Westerholm: Beslutet att slopa samjouren vid Raseborgs sjukhus en katastrof för regionen

- Jag är riktigt upprörd och bedrövad! Hur kan samlingspartiets, de grönas, centerns och sannfinländarnas representanter i styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt förfara på detta vis och slopa samjouren? Vad skulle ha krävts för ett annat utfall, undrar Westerholm.
06.04.2020 kl. 13:32