Tiina Kujala vill fortsätta som vice ordförande för Svenska Kvinnoförbundet

Tiina Kujala från Esbo ställer upp för omval som vice ordförande för Svenska Kvinnoförbundet. Kujala är speciellt intresserad av utbildnings-, klimat- och flyktingfrågor.
13.03.2019 kl. 11:47

Världen törstar efter feministisk utrikespolitik

Vi behöver sätta in jämställdhet, trygghet för barn och familjer, skola och utbildning, etisk handel, klimatarbete och resursomfördelning i det utrikes- och säkerhetspolitiska arbetet, säger Karin Palmén.
13.03.2019 kl. 08:27

Klimatförändringen är en jämställdhetsfråga

Vi bör hålla i minnet att vi inte kan bromsa den globala uppvärmningen utan att samtidigt aktivt jobba för att förbättra jämställdheten, säger Frida Sigfrids.
12.03.2019 kl. 08:03

Vi måste satsa på de utsatta barnen

Tiotusentals barn mår dåligt i välfärdsstaten Finland. De mobbas, de måste utstå näthat, de får ty sig till psykiatrisk vård och det finns barn och unga som måste gå och lägga sig hungriga. Det är dags för skutan Finland att ändra färdriktning mot mjuka värden, säger Pia-Lisa Sundell.
09.03.2019 kl. 08:03

En ambitiös familjeledighetsreform är en investeringsprioritering

Vårt nuvarande system utgår från kärnfamiljen som vi är vana vid att den ser ut, trots att det i dag finns en mångfald av familjekonstellationer att ta i beaktande, säger Anna Jungner-Nordgren och Anders Adlercreutz.
08.03.2019 kl. 11:37