Artikel

Bild på Svenska Kvinnoförbundets vice ordförande Pia Sundell

Pia Sundell: Finland åttonde bäst på jämställdhet i EU

Det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE har offentliggjort jämställdhetsindexet för 2023. Med totala poängen 74,4, där talet 100 beskriver fullständig jämställdhet, placerar sig Finland på en åttonde plats i EU. Det är dags att ta Finland upp till toppen av listan, säger Pia Sundell, vice ordförande för Svenska Kvinnoförbundet.
Bild på Svenska Kvinnoförbundets ordförande Anita Westerholm på riksdagshusets trappa

Anita Westerholm: Trygga papperslösas rätt till hälso- och sjukvård!

Rätten till hälso- och sjukvård är en grundläggande mänsklig rättighet. Papperslösa människor har samma människovärde och ska ha rätt till hälsa som alla andra, säger Svenska Kvinnoförbundets ordförande Anita Westerholm.
Bild på Svenska Kvinnoförbundets vice ordförande Sari Somppi

Sari Somppi: Trygga brottsofferarbetet!

Finansieringen för tjänster som stöder brottsoffer måste tryggas, säger Svenska Kvinnoförbundets vice ordförande Sari Somppi inför regeringens budgetria.
Bild på årets Fredrika Runeberg-stipendiat Petra Laiti

Sameaktivisten Petra Laiti är årets Fredrika

Årets Fredrika Runeberg-stipendiat motarbetar diskriminering och rasism och kämpar för demokrati och mänskliga rättigheter.
Bild på Svenska Kvinnoförbundets ordförande Anita Westerholm på riksdagshusets trappa

Anita Westerholm: Vi måste stärka ungas framtidstro och skapa ett familjevänligt samhälle

Familjepolitiken ska stöda förutsättningarna för att kunna bilda familj för den som så önskar. Inte öka ungdomars stress i ett livsskede som redan är fullt med press över studieresultat och framtida arbetsmöjligheter, säger Svenska Kvinnoförbundets ordförande Anita Westerholm.
Bild på Svenska Kvinnoförbundets presidium Pia Sundell, Sari Somppi, Anita Westerholm och Ramieza Mahdi

Jämställdhetsarbetet måste ledas målmedvetet

Henrika Backlunds sommarprat om sin karriär inom försvarsmakten har gett upphov till diskussion i media och kommentarsfälten. Svenska Kvinnoförbundet anser att det är mycket viktigt att diskussionen om jämställdhets- och jämlikhetsarbete begås och att det inte får stanna där utan att arbetet behöver göras målmedvetet.
Anita Westerholm och Eva Biaudet

Biaudet och Westerholm: Vi behöver en feministisk utrikespolitik!

Om fyra dagar går Finland till val och väljer vilka som representerar oss i riksdagen och regeringen. Svenska Kvinnoförbundet anser att Finland under den kommande regeringsperioden ska anta en utrikespolitisk modell som mer systematiskt och målmedvetet främjar jämställdheten mellan könen.
Anita Westerholm utanför riksdagen

Anita Westerholm: Vi måste främja jämställdhet inom teknologi och innovation!

Inför Jämställdhetsdagen den 19 mars uppmärksammar vi de stora utmaningarna inom teknologi och innovation för jämställdheten. Utmaningarna beror delvis på könssegregationen på arbetsmarknaden och kvinnors underrepresentation inom STEM-utbildningar och branscher.

Svenska Kvinnoförbundet: Ett starkt försvar är ett jämställt försvar!

Svenska Kvinnoförbundet beslöt under sitt årsmöte i Karleby att jobba för en reform av värnplikten och införa allmän värnplikt oavsett kön.

Anita Westerholm omvald till Svenska Kvinnoförbundets ordförande

Svenska Kvinnoförbundets årsmöte har idag omvalt Anita Westerholm, 27, från Ekenäs, Raseborg, till förbundsordförande. Westerholm brinner för den politik Svenska Kvinnoförbundet för och ser fram emot att fortsätta arbeta för ett jämställt samhälle.