Beslut

Rådet nominerar bara män - EU-parlamentariker säger ifrån

Än en gång har rådet nominerat kandidater för toppositioner i EU:s finansvärld, och än en gång är alla män, som så ofta i den branschen. Det är dags att säga ifrån och stå upp för en bättre könsbalans, tycker Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP/ALDE) och Svenska Kvinnoförbundets ordförande Anna Jungner-Nordgren.

Tiina Kujala vill fortsätta som vice ordförande för Svenska Kvinnoförbundet

Tiina Kujala från Esbo ställer upp för omval som vice ordförande för Svenska Kvinnoförbundet. Kujala är speciellt intresserad av utbildnings-, klimat- och flyktingfrågor.

Världen törstar efter feministisk utrikespolitik

Vi behöver sätta in jämställdhet, trygghet för barn och familjer, skola och utbildning, etisk handel, klimatarbete och resursomfördelning i det utrikes- och säkerhetspolitiska arbetet, säger Karin Palmén.

Klimatförändringen är en jämställdhetsfråga

Vi bör hålla i minnet att vi inte kan bromsa den globala uppvärmningen utan att samtidigt aktivt jobba för att förbättra jämställdheten, säger Frida Sigfrids.

Vi måste satsa på de utsatta barnen

Tiotusentals barn mår dåligt i välfärdsstaten Finland. De mobbas, de måste utstå näthat, de får ty sig till psykiatrisk vård och det finns barn och unga som måste gå och lägga sig hungriga. Det är dags för skutan Finland att ändra färdriktning mot mjuka värden, säger Pia-Lisa Sundell.

En ambitiös familjeledighetsreform är en investeringsprioritering

Vårt nuvarande system utgår från kärnfamiljen som vi är vana vid att den ser ut, trots att det i dag finns en mångfald av familjekonstellationer att ta i beaktande, säger Anna Jungner-Nordgren och Anders Adlercreutz.

Ann-Sofi Backgren vill fortsätta som vice ordförande för Svenska Kvinnoförbundet

Ann-Sofi Backgren från Korsnäs ställer upp för omval till vice ordförande för Svenska Kvinnoförbundet. Backgen har under de senaste åren varit aktiv inom europeiska jämställdhetsprojekt och lett Kvinnoförbundets internationella utskott. Hon anser att ett aktivt jämställdhetsarbete ger konkurrensfördelar i ett framtidsperspektiv.

En yrkeskunnig och trygg personal är trumfkortet

En familjeledighetsreform skulle innebära flexibilitet i familjen och ett steg för kvinnorna att vara mera delaktiga i arbetslivet. Den ger också papporna mera tid för att vara hemma med sina barn, säger Helena Lesch-Saarinen

Mindre burka, mera jobb

De som är intresserade av att jobba för invandrarkvinnors rättigheter borde fokusera på vad de har i plånboken, inte på huvudet, säger Ida Schauman.

Jungner-Nordgren: Farhågorna om regeringens jämställdhetsprogram har besannats

Tyvärr kan vi nu konstatera att våra farhågor om regeringens bristfälliga och oambitiösa jämställdhetsprogram har besannats. Det är dags för en feministisk regering som tar jämställdhetsfrågorna på allvar, säger Jungner-Nordgren.