Vi måste satsa på de utsatta barnen

09.03.2019 kl. 08:03
Tiotusentals barn mår dåligt i välfärdsstaten Finland. De mobbas, de måste utstå näthat, de får ty sig till psykiatrisk vård och det finns barn och unga som måste gå och lägga sig hungriga. Det är dags för skutan Finland att ändra färdriktning mot mjuka värden, säger Pia-Lisa Sundell.

Texten är skriven av Pia-Lisa Sundell, riksdagskandidat i Nylands valkrets, som en del av Kvinnoförbundets kampanj #dagsförjämställdhet. Du hittar vårt riksdagsvalsprogram här.

VI MÅSTE SATSA PÅ DE UTSATTA BARNEN

Sittande regering har betonat och satsat på de hårda värdena. Det är dags för skutan Finland att ändra färdriktning mot mjuka värden och mot en satsning på det som händer och sker varje dag, här och nu. Tiotusentals barn mår dåligt i välfärdsstaten Finland. De mobbas, de måste utstå näthat, de får ty sig till psykiatrisk vård och det finns barn och unga som måste gå och lägga sig hungriga.

Samhällsklimatet blir allt råare i detta land och klyftorna ökar. Jag vill agera för en bättre morgondag för de utsatta barnen, för de ensamstående mammorna och papporna som måste vända och vrida på varenda cent, för familjer som inte ser en enda solglimt på sin livshimmel. Det är dags för en feministisk regering att greppa rodret!

Pia-Lisa Sundell
Kandidat i riksdagsvalet 2019 i Nylands valkrets

Pia-Lisa Sundell