Lotta Keskinen pyrkii eduskuntaan

30.10.2018 kl. 13:45
- Nykyisen hallituksen toimenpiteet ovat olleet todellinen takaisku naisten ja miesten välisen tasa-arvon kehittymiselle, tämä ei saa jatkua. Meidän tulee seuraavalla hallituskaudella toteuttaa laaja perhevapaauudistus sekä lainsäädäntö samasta palkasta naisille ja miehille Islannin mallin mukaisesti, sanoo Keskinen.
Ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP:n) naisjärjestön Svenska Kvinnoförbundetin varapuheenjohtaja Lotta Keskinen ilmoittaa kiinnostuksensa asettua ehdolle Helsingin RKP:n listalle kevään 2019 eduskuntavaaleissa. Keskinen haluaa ensisijaisesti ajaa naisten tasa-arvoisen aseman vahvistamista yhteiskunnassa:

- Nykyisen hallituksen toimenpiteet ovat olleet todellinen takaisku naisten ja miesten välisen tasa-arvon kehittymiselle, ja tämä ei saa jatkua. Meidän tulee seuraavalla hallituskaudella toteuttaa laaja perhevapaauudistus sekä lainsäädäntö samasta palkasta naisille ja miehille Islannin mallin mukaisesti, sanoo Keskinen.

Keskinen on huolestunut sukupuolistunutta väkivaltaa koskevista tilastoista, sillä nämä osoittavat selkeästi, että Suomessa naisten itsemääräämisoikeuden arvostus on alhaisempi kuin miesten.

- Rikoslain täydentäminen uudella suostumuslailla olisi tärkeä toimenpide, joka parantaisi naisten asemaa sekä olisi samalla vahva signaali ja muistutus kaikkien ihmisten samanarvoisuudesta, sanoo Keskinen.

Syrjintä ja yksinäisyys etenkin nuorten keskuudessa ovat myös Keskiselle tärkeitä aiheita. Nuorten mahdollisuuksia löytää oma paikkansa työmarkkinoilla ja ylipäätään elämässä täytyy Keskisen mielestä tukea entistä vahvemmin.

- Yksinäisyydestä ja masennuksesta on tullut uusia kansansairauksiamme. Tunnen suurta vastuuta tehdä työtä sen eteen, että yhteiskuntamme kehittyisi valoisampaan suuntaan  – meidän täytyy palauttaa ihmisten usko tulevaisuuteen ja tarjota tukea elämän vaikeissa tilanteissa.

Lotta Keskinen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti, ja työskentelee kiinteistösijoitusalalla rahastoanalyytikkona. Keskinen vaikuttaa RKP:n naisjärjestön ja puoluevaltuuston lisäksi mm. luottamushenkilönä Helsingin yhteisessä kirkkovaltuustossa ja kotiseurakunnassaan Johannes församling:ssa.

Lisätietoja:

Lotta Keskinen
lotta@lottakeskinen.fi
Puh. 041 505 5755